E-fulfilment

Binnen de retail is het opzetten en exploiteren van een professionele webshop (clicks) van levensbelang. Het is  het marktsegment waar mooie groeicijfers worden gerealiseerd terwijl de omzet in de bestaande winkels (brics) terugloopt.  In het verlengde van de webshop zal voor een goed functionerend e-fulfilment moeten worden gezorgd. De resultaten van de webshop gaan pas tellen als de juiste pakketten op tijd en in goede hoedanigheid bij de klant worden afgeleverd of zoals tegenwoordig steeds vaker gebeurt, door de klant worden afgehaald op een pick-up point.

Juist het opzetten van een goed functionerend e-fulfilment traject kan allerlei soorten problemen opleveren als het ontbreekt aan ervaring en deskundigheid.

Keuzes als regel je het in eigen beheer of besteed je deze activiteiten uit aan een logistiek deskundig bedrijf. Voor welke vervoerder kies je, kies je er meerdere naast elkaar, lever je ook buiten Nederland, welke verpakkingen hanteer je, hoe zet je de retour stroom op etc.

Door mijn activiteiten bij Prénatal zowel nationaal als internationaal heb ik ruime ervaring in het opzetten van een e-fulfilment traject voor het in eigen beheer afhandelen van de stroom.

Door de uiteindelijke outsourcing van dit traject heb ik de markt met de vele partijen die er opereren goed leren kennen, en door de opdrachten die ik heb uitgevoerd voor zowel Bol.com als PostNL is mijn kennis  alleen nog maar toegenomen.

Het kan voor u van absoluut toegevoegde waarde zijn om de kennis van Ad de Wit Logistic Services te benutten bij het opzetten van een webshop, in de groeispurt die een goeie webshop doormaakt en in elke vervolgfase die daarna ontstaat.

Dit kan als sparringpartner, maar net zo goed op interim-basis bij het uitwerken van een volgende fase.

Het is aan u om daar vrijblijvend contact over op te nemen zodat we daar dan samen aan de beste oplossing kunnen werken.