Ervaring

Prénatal Moeder&Kind BV.

11 jaar ervaring als Manager Logistics bij Prénatal Moeder&Kind BV. waarin diverse fases zijn doorlopen.

Fase 1: Het op orde brengen van de logistiek nadat een nieuw ERP systeem was ingevoerd. Eigenaar Vendex Speciaalzaken Group.
Fase 2: Het inrichten van de logistiek nadat een nieuw Prénatal concept was ontwikkeld. Eigenaar CVC Capital Partners.
Fase 3: Het klantgericht maken van de logistiek in de bloeiperiode van Prénatal. Eigenaar Artsana SPA uit Italië.
Fase 4: Het uitbesteden van de logistiek aan een logistiek dienstverlener, Geodis.
Fase 5: Het inrichten en uiteindelijk uitbesteden van het e-fulfilment in samenwerking met collega’s van Prénatal Italië.

de Bijenkorf

26 jaar ervaring als operationeel manager bij de Bijenkorf, waarvan de laatste 10 jaar als de Manager van het Distributiecentrum te Woerden. Voorzitter van het MT, bestuurder van de plaatselijke OR.

Belangrijkste kenmerken:

  • Leiding geven aan groepen medewerkers met zeer diverse taken, leiding geven aan grote groepen medewerkers, leiding geven aan het MT.
  • Leren wat het vak retail inhoud en welke specifieke kenmerken en eisen retail stelt aan een organisatie en aan de mensen die hierin opereren. Leren klantgericht denken en werken.
  • Sturen op KPI’s, werken binnen vastgestelde budgetten (10 mio Euro). Kostenefficiency is een belangrijk issue in een bedrijf waar de marges per definitie laag zijn. Voortdurend gespitst zijn op ontwikkelingen in de logistiek, vooral in de food logistiek want de ontwikkelingen in deze tak van sport lopen doorgaans voor op de ontwikkelingen in de nonfood markt.