Enexis

Begin 2016 werd Ad de wit Logistic Services benaderd door Resources Limited voor een opdracht bij Enexis, een netbeheerder die opereert in Groningen, Drenthe, Limburg en Brabant. Er was door Enexis een pand van 11.000 m² gehuurd op de Run in Veldhoven en wat verbouwd en ingericht werd op specificatie van Enexis. Bij het pand hoort een buitenterrein van 9.000 m². In dit pand moest de operatie in Best en de externe operatie in Nieuwkuik en Vlijmen worden samengebracht.

Deze verhuisoperatie moest worden gepland en georganiseerd en vervolgens worden uitgevoerd. In februari ben ik gestart met een oriëntatie, heb vervolgens een draaiboek geconstrueerd en na verkregen goedkeuring hebben we de verhuizing in de bouwvakvakantie uitgevoerd.

Het betrof een operatie waar ongeveer 200 trailerladingen moesten worden verhuisd. Van boutjes, schroefjes en packingen tot kabelhaspels van 3.000 kg en compact stations waar een 18 ton’s heftruck voor nodig is om deze te versjouwen.

Het logistieke concept in het pand was tot stand gekomen in samenwerking met Fa. Denk.

Een extra moeilijkheidsfactor ontstond toen vanuit duurzaamheid werd besloten de palletstellingen vanuit Best mee te verhuizen.

Uiteindelijk is de verhuizing naar wens verlopen en is het Logistiek Operationeel Centrum (LOC) Veldhoven sinds september operationeel.

In 2016 heeft Enexis haar collega-bedrijf Endinet uit Eindhoven overgenomen. De logistiek van deze beide operaties wordt in de toekomst uitgevoerd in het LOC Veldhoven. Hiervoor wordt een groot deel van het material assortiment overgenomen. Dit assortiment moest ook verhuisd worden.

Ook deze operatie heb ik mogen uitvoeren. Eind januari is dit afgerond.